Eastpole Paddles

EastpolePaddles - Paddle bag

Pagaj taske til Grønlands pagajer. 3-lags padle taske har god beskyttelse mod påvirkninger under transporten.

P. S. Opbevar ikke en våd pagaj i posen og brug kun posen til transport.

399.00 DKK

Ikke på lager

Historien om Pagajen

Det er svært at sige præcis, men traditionen for padling er tusinder år gammel. De første folk til at bygge og bruge kajakker var inuit og aleut-stammer i Grønland og Alaska.

Kajakker blev fremstillet ved at strække dyreskind over rammer lavet af whalebone og hval- eller tætningsfedt blev brugt til vandtætte fartøjerne. Kajakker var hovedsagelig beregnet til at jage havpattedyr, men der var også større både (umiaqs) til at bære hele familier og deres grej.

Over tusinder af år har de nordiske stammer forbedret deres udstyr og færdigheder for at overleve det hårde miljø i disse områder. Europæere begyndte at padle i begyndelsen af ​​1800-tallet, efter at have lært det fra de inuits, der blev bragt til Europa.

Traditionelle Pagajer

Traditionelle pagajer var helt anderledes end de moderne storbladede pagajer. Der er grund til at tro, at de første pagajer var med bladformede blade.

I løbet af tiden udvikledes pagajerne sig forskelligt i forskellige områder. I Grønland blev kajakker brugt til at jagte sæler. Deres udstyr måtte være så stille som muligt for at komme tæt nok til sæler for at kaste en harpun.

De jagede mest alene og kæntring var ret almindeligt. Da de fleste inuits ikke kunne svømme, måtte de mestre rullende færdigheder, og deres udstyr måtte understøtte dette. Aleutjægere arbejdede som et hold og jagede deres bytte.

Derfor er deres pagajer længere og med forskellig bladform, hvilket gør det muligt at tage mere kraftfulde tag. Og da de arbejdede i en gruppe, var rul ikke så afgørende for dem.

Hvorfor bruge en traditionel pagaj i dag!

I dag tror de fleste mennesker, at alle moderne ting er langt bedre end de gamle. Ofte er det sandt, men i forhold til pagajer, kan vi som de gamle inuits og aleuts godt lide de gamle pagajer. 

Traditionelle pagajer er:

Meget stille. Sammenlignet med euro-bladede pagajer, genererer traditionelle pagajer mindre stænk og vandsprøjt. Nyd stilheden!

Effektiv og effektfuld. I både grønlandsstil pagajer og -rolling er målet at opnå maksimale resultater med minimal indsats. Så du kan padle den samme afstand med samme hastighed, men du skaber mindre støj og spilder mindre energi.

Mild for din krop. Med traditionelle pagajer laver du lidt bløde og milde bevægelser. Over lange afstande sparer du en betydelig mængde energi, og der er mindre stress på dine muskler og led. Prøv, og du føler forskellen!

Bedste værktøjer til rulning og sculling. Der er bare ikke nogen bedre pagaj at lære og forbedre rul og sculling end traditionelle pagajer.

Hvordan plejer du din pagaj?

Christopher Crowhurst - Qajaqrolls.com - giver råd:

"Pagajer er værktøjer, værktøjer, der skal bruges. At være af træ er det uundgåeligt, at pagajer slides, nogle gange bliver de stødt og knust under rockhopping eller ridset, mens du lærer scullingrul. Men hvis pagajen bliver slidt eller beskadiget, er det vigtigt at du behandler pagajen godt og ordner det som alt andet godt værktøj.

Små slid skal slibes ned med glat sandpapir. Mindre buler og blå mærker kan enten blive slibet, eller hvis de er mere dybe, kan de udglattes med en kniv eller og derefter slibes.

Mere væsentlige skader kan kræve epoxiering eller faktisk tømrerarbejde, så i disse tilfælde anbefaler jeg at konsultere din pagaj leverandør før du påbegynder arbejde.

Når overfladen er slibet glat, anbefaler jeg at gnide 100% ren træ olie med en klud over Pagajoverfladen, idet der tages særligt hensyn til det udsatte endekorn. Olien tager ca. 24 timer at tørre. Jeg kan godt lide at give 2 eller tre lag olie, to gange om året. Når det endelige lag er tørt, gnider jeg pagajen forsigtigt med bronze tråduld, hvilket skaber en silkeagtig glans finish, der gør pagajen meget glat på overfladen.

Hvis du tager hånd om din pagaj, vil den tage sig af dig og skulle give dig mange års service.

Hvordan vælger du længden på din pagaj!

Pagaj størrelse
Grønlandsk padle er et personligt udstyr. Dens optimale foranstaltninger afhænger af:

Længden på din kajak og kajakkens bredde. Tag et øjeblik for at finde ud af, hvilke mål på  pagajen der passer dig bedst.

Samlet længde:
Der er to almindelige måder at finde ud af den optimale samlede længde af pagajen:

Grundlæggende metode:
Stå lige på flad fod på jorden og hæv en arm over hovedet. Mål fra jorden til hvor dine fingre vil passe over toppen af ​​bladet. Dette er den mest grundlæggende målemetode.

Armspænding + alen:
Stræk dine hænder til dine sider og mål din armlængde (fra fingerspids til fingerspids).
Tilføj derefter afstanden fra din albue til fingerspidserne (alen).

Selv om disse to metoder er lidt anderledes, refererer de ofte til en meget lignende pagajlængde. I alle tilfælde bør du også overveje bredden af ​​din båd. Hvis den er klart bredere end gennemsnittet havkajak (50-60cm), så skal du overveje en pagaj mindst på den længde.

Blad bredde:
Der er en grundlæggende regel - vælg den bredde, som du komfortabelt kan holde i din hånd mellem tommelfingeren og pegefingeren. Det er ikke noget problem, hvis bladene er lidt snævrere end denne størrelse, men de bør ikke være bredere.

Vægtlængde:
Vægtlængde er også en måling, som passer både med dig og din kajak. En god måde at finde udgangspunktet på er at stå, ryst dine arme (slappe af) og lad dine arme hænge ned langs siderne.

Løft dine underarme så de er parallelle med hinanden og vandret til jorden. Dine arme bør IKKE holdes mod dine sider - lad dem "flyde" (for eksempel skal du have plads nok i hver armhule til at du ikke mærker armtryk).

Lav nu en "cirkel" med tommelfingeren og pegefingeren på hver hånd. Disse cirkler angiver, hvor padle skuldrene skal være (hvor bladernes rødder begynder).

Omkreds
Vores greenland paddles er designet således, at hvis du vælger en padle med rigtig længde og bladbredde, så skal omkredsen passe dig godt.