Eventyrlige Yukon Eventyrlige Yukon

FOREDRAG I OKKCENTER

ERIK B. JØRGENSEN
Eventyrlige Yukon
mandag d. 14. november kl. 19:00

Yukon River, floden i Canada/Alaskas store vildmark og indbegrebet af dramatisk guldgraver historie med opfyldte og bristede drømme, en farverig kultur og ikke mindst et rigt dyreliv. 3.220 kilometers storslået naturoplevelse i kajak.

Sommeren 2016 padlede min kæreste og jeg hele Yukon River, et fantastisk eventyr – en drøm der blev til virkelighed efter idéen blev skabt på min tur ”Alaska på tværs” i 2014.

Vi padlede fra Yukon flodens to udspring i Atlin og Bennett Lake, gik i land og vandrede det 64 km lange legendariske Chilkoot Trail, padlede videre op gennem det nordlige Canada, på tværs af det mægtige Alaska og helt ud til Beringshavet. En vildmarks ekspedition på i alt 78 dage.

Et eventyr og en ekspedition der på flere måder var anderledes end mine tidligere ekspeditioner, da jeg denne gang rejste med min kæreste. Vi havde hver vores erfaringer og tilgange at krydre eventyret med. Det har givet en masse spændende nuancer, oplevelser og læringer.

Yukon floden har altid spillet en central rolle for befolkningen og udviklingen af området omkring floden. Det har været en hovedfærdselsåre for indianere og eskimoer til at komme rundt i landet, fiske, jage og mødes.
Det var via Chilkoot Trail og Yukon River at historiens sidste og helt store ”Guldfeber” udspillede sig. Guldgravere, lykkejægere og forsyninger kunne komme ind til de attraktive områder. Yukon floden og guldet var bestemmende for, hvor byerne i hast blev anlagt og også forsvandt igen, før veje og lufthavne tog over, og det moderne Alaska opstod.

Vi fulgte i guldgravernes fodspor, da vi også valgte og tage til Skagway og vandre Chilkoot Trail, for at følge hele ”Guldfeber” rejsen fra Stillehavet, over det udfordrende bjerglandskab og den lange strabadserende vandvej ned ad Yukon River.

I dag er Yukon floden forsat en stor del af både Canadas og Alaskas natur og selvforståelse. Yukon floden er forsat rig på storslåede naturoplevelser, masser af dyreliv, og små bysamfund, hytter og eneboere langs floden. Alt sammen noget vi fik oplevet helt tæt på på vores kajaktur ned ad Yukon River.

Kom med på vores Yukon River eventur. Hør foredraget, hvor jeg fortæller om vores unikke ekspedition, hvor jeg dykker ned i historien, dyrene, naturen og vores mange sjove oplevelser. Hør også om, hvordan forberedelse, motivation og disciplin spiller ind på gennemførsel af en sådan tur, og ikke mindst hvordan det er at rejse som kærestepar med 24 timers nærvær dag efter dag i så lang en periode.

Os bekendt er vi de første danskere, der har padlet hele Yukon River fra udspring til Beringshavet.

Sæt x i kalenderen allerede nu

Foredrag mandag d. 14. november 2016

OKKcenter har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Eventyr, Vildmark og storslået natur. 

KOM OG HØR OM TUREN I OKKCENTER.

Tidspunkt: mandag d. 14. november kl. 19:00
Hvor: Kanalstræde 8, 4300 Holbæk
Pris 100,- kr.
Maks 70 deltagere

UDSOLGT

Tilmeldte kan lave sin indbetaling til arrangementet på følgende:
Reg nr. 0520 konto nr. 520715 - Skriv "Yukon River" og navn i indbetaling.