Hvordan bruger du Kelly Kettle!

Kelly Kettle® er nem at bruge.

Til at begynde med skal du fjerne brændebunden fra bunden af ​​kedlen og placere basen på jævnt underlag - flad side nedad.

Fjern beskyttelses kork / prop fra kedel og fyld vandkedel med vand. Kedlen skal altid fyldes, når den er i brug. Udskift ikke kork / prop - vandtuden skal være fri for ALLE forhindringer, når kedlen er i brug.
Fyld basen med brændbart materiale som avis, tørt græs eller lidt pindebrænde. Sæt derefter kedlen forsvarligt på bunden.
Let brand gennem hullet / hullerne i siden af ​​bunden og hold hullet / hullerne i vinden for ekstra træk.
Indsæt ekstra brændstof gennem skorstenen (brug små kviste eller Pine-kegler til de bedste resultater).
Når vandet koger, hold håndtaget 90 ° vinkel mod kedelens kedel - løft derefter kedlen væk fra bunden. Brug håndtag og kæde til hældning. Hvis der kræves yderligere kogende vand, skal du blot fylde kedlen igen, placere den igen på ildstedet og genopvarme skorstenen igen!

Hvilken slags mad kan laves med Pot-Support

Potten er egnet til madlavning af hurtige måltider (såsom nødder / ris / havregryn / rehydratiseret mad / suppe / toast, hvis du bruger røgfri brændstof / etc.) og til genopvarmning af forkogt mad, som du venter på din kedel at koge. Det anbefales ikke, at du forsøger at tilberede søndagsresten over kedlen, da du måske ender med at koge kedlen tør, hvilket vil medføre, at skorstenen overophedes og smelter!

Husk, Kelly Kettle er nok den hurtigste campingkedel i verden, så den skal aldrig efterlades uden opsyn.

Vi anbefaler at potten understøttes som følger:

1. Kog vandkedlen som normalt og hæld det kogende vand over din mad i gryden.
2. Påfyld kedlen med vand. Sæt forsigtigt kedlen tilbage på ildstedet, og brænd brænden gennem skorstenen efter behov for at koge kedel en gang til (det ekstra vand kan bruges til kaffe, opvaskning, badning osv.).
3. Monter pottestøtten (den 2 stk. Plads sammen) og læg den på skorstenen. Placer potten på toppen af ​​potten. Indholdet i gryden vil simre og koge inden for et minut eller deromkring. Hold gryden stødig med griberhåndtaget, og rør madet for at undgå at brænde det.
4. Inden 4-5 minutter koges kedlen igen, og gryden / gryden og gryden skal fjernes, før du holder kedlen ud af ilden. Hvis fødevaren skal tilberedes, skal du blot tilføje brændstof til ilden, placere 2 nej. Grillstykker på bunden (ved hjælp af gribegrebet om nødvendigt) og læg din gryde på grillen, omrør indholdet efter behov.
Husk, praksis gør perfekt!

Bemærk:

Potstøtten må kun bruges, når kedlen er fyldt med vand. Brug aldrig potten, hvis kedlen er tom.
Potten er kun egnet til madlavning af hurtige måltider som nødder / ris / havregryn / rehydratiseret mad mv.

Hvilken slags brænde kan du bruge i Kelly Kettle!

Hvis det brænder ... kan du bruge det! Vi bruger sticks, tørt græs, tørret tørv, papir og pap, sprit , en håndfuld af sand med benzin hældt over det, en dåse med benzin i den, din kammerat´s skjorte, gamle underbukser mv!!

Sticks fungerer bedst, da de skaber en inferno i skorstenen, der hurtigt opvarmer den store skorstensvæg og koger vandet meget hurtigt.

Toptips hvis dine sticks er fugtige eller våde:
Du kan i grunden bruge alt til at tænde en ild og derefter begynde at fodre lange sticks (lad dem stikke ud øverst) ind i skorstenen. Varmen fra den mindre ild nedenunder vil tørre stifterne, og de vil stille og roligt falde ned, til bunden hvor det meste brænder! 

Kan kedlen bruges uden vand i kammeret?

Nej aldrig!

Hvis du bruger din Kelly Kettle uden vand i kammeret, risikerer du overophedning og smeltning af den indre skorsten. Dette er især tilfældet med aluminium (kedler), som har en lavere varme tærskel end rustfrit stål. Vi har ingen registrerede tilfælde af nogen af ​​vores rustfrit stål kedler smelter.

BEMÆRK: Din 2 års anti-lækage garanti gælder ikke, hvis du koger din kedel tør!

Kan jeg koge en halvfuld kedel vand?

Kedlen skal altid være fyldt med vand under brug. Du skal nemt kunne se vandet, når du ser på tuden. Hvis du ikke nemt kan se vandet, har du ikke nok vand i kedlen.

Vore kedler koger meget hurtigt, og hvis de bliver kogt, fordampes vandet meget hurtigt, og kedlen kan koge tørt. Hvis en kedel af aluminium koger tør, kan den indre skorsten væg overophedes og smelte. Se venligst nogle billeder i FAQ'en Kan kedlen bruges uden vand i kammeret?

Heldigvis har vi ikke haft nogen rapporterede tilfælde af rustfrit stål kedler smelter. Men hvis vandkammeret ikke er fyldt, risikerer du at overophede stålet og muligvis forårsage, at en af ​​de lasersvejsede samlinger åbnes. Så hold kedlerne fyldt med vand hele tiden.

Rengøring af din kedel!

Rengøring af din kedel

Den indre skorsten af ​​din kedel behøver ikke at blive renset. Vi har fundet ud af, at soden har tendens til at tørre op og flake af med tiden, og det hober sig aldrig op til en sådan grad, at det forhindrer kedlens udførelse.
Tørt hårdttræ brænder meget rent og efterlader lidt eller ingen rest. På den anden side kan fyrkeglerne være ganske voksagtige og kan efterlade klæbrige rester på kedlens indre skorsten.

Hvis du nogensinde føler at der er brug for en lille rengøring så:

Vi ved at nogle tråduld og varmt sæbevand kan bruges til forsigtigt at rengøre skorstenen ..... selv om det vil kræve en vis albueffekt!

Et andet tip vi hørte var at sprøjte det med WD40, lad det bløde op i et stykke tid og derefter tørre det af!
En anden idé er at sprøjte ovnrens på... og så straks tørre det af med papirhåndklæder!

FORSIGTIG: Brug venligst den korrekte Cleaner til din kedel, dvs. Aluminium eller Rustfrit Stål. Hvis du bruger et produkt, der ikke passer til metallen i din kedel, kan det medføre korrektion.