Led Lenser

Om os
Rainer OpolkaI 1993 nægtede banken at give dem et erhvervslån, og de havde ingen ejendomme at tilbyde som sikkerhedsstillelse, bare friske ideer og prototypen af ​​den første Ledlenser V8 lommelygte.

For de herrer ved banken, der fortalte dem, at V8 var usælgelig, var det ikke nok. Så i 1994 slog twinbrødrene Rainer og Harald Opolka sig selv med 1000 DM, en skitsebog, værktøjskasse og gamle Atari®-computer og grundede Ledlenser i deres garage i Tyskland.

Med al lidenskab og mod hos to unge nyoplyste iværksættere lykkedes det de uden banken og til deres egen overraskelse endte med at sælge mere end 200 millioner euro af LED-lygter i de første fem år. V8 blev en international design klassiker og en af ​​de mest solgte LED lommelygter i verden.

Harald OpolkaNow som de gerne siger, "Vi er vores egen bank." Som om at minde nogen om dette, der måtte ske ved, i dag bølger et ensartet piratflag over deres Solingen-hovedkvarter.

Hurtig frem 17 år, hundredvis af patenter og designpriser senere, og Ledlenser er nu et selskab med mere end 1000 ansatte, tre produktionsbaser og en række af verdens højeste kvalitets LED-lygter. Og i dag, som i begyndelsen, forbliver vi drevet af lys - udledning, kanalisering og strømforsyning af lys.