Petzl produkter er baseret på et årelangt knowhow, og man kan være sikker på at man får udstyr hvor kvalitet, originalitet og sikkerhed er i højsædet. Brandets produkter som sætter standarden indenfor deres virkeområde, er designet til at kunne fungere som en naturlig forlængelse af kroppen.

Petzl

Det bedste klatreudstyr fra Petzl

Petzl er et fransk firma, der leverer specialiseret udstyr til aktiviteter i vertikale og mørke miljøer. Produkterne er kendetegnede for at have en høj standard og kvalitet, designet er simpelt og æstetisk og værktøjet er solidt og holdbart. Firmaet distribuerer deres varer i over 40 lande verden over, tæller ca. 450 ansatte og havde i 2010 en årlig omsætning på 90 millioner €. Brandets kundesegment rammer bredt og inkluderer sportsverdenen, friluftsmennesker og arbejdsfolk. Petzl er anerkendt for at levere optimale, sikre og effektive løsninger til aktivitetsområder, hvor folks sikkerhed og overlevelse kan komme til at afhænge af det medbragte udstyr. Firmaet er sig dette ansvar bevidst og lever til fulde op til de krav der sættes til problemløsning og nytænkning. Den gennemgående firmamission er at levere praktiske løsninger, som tillader folk at forbedre og udvikle sig.

Baggrunden

Petzl blev grundlagt tilbage i 1968, da Fernand Petzl startede fabrikationen af sine egne nyudviklede ascenders. 

Fernand havde en omfattende ekspertise og havde tidligere slået sit navn fast i historien og legenderne om grotteudforskning. Nogle af de ting som Fernand indførte, var brugen af nylonreb frem for at bruge stiger. Han opfandt også en klatrestav, men det mest bemærkelsesværdige var opfindelsen af ascenders. I samarbejde med sine sønner Pierre og Paul udvides produktionen i 1970 til også at inkludere udstyr til bjergene.

På basis af Fernands tidligere opfindelser indenfor belysning til grotteudforskning, udviklede det nye team den første pandelampe designet specielt til brug i bjergene. Selv efter mere end fyrre år på markedet er firmaets profil stadig den samme, nemlig en forkærlighed for Adventure og Outdoor samt at have en pionerende ånd. Petzl er stadig på forkant med udviklingen, opfinder nye produkter og løsninger til deres kunder som kan være med til at muliggøre og forbedre folks ophold i den mest utilgængelige natur. De fører en socialt ansvarlig og miljøvenlig firmapolitik, som gennemskinner alle faser helt fra design til produktion og distribution af deres produkter. Gennem Petzl Fundationen støtter man initiativer, som arbejder i overensstemmelser med samfundets interesser fra et miljømæssigt, videnskabeligt og sikkerhedsmæssigt perspektiv. 

Petzl tilbyder også teknisk rådgivning og information, som kan findes i deres kommunikationsnetværk. Petzls design- og produktionsstruktur starter med en identifikation af en problematik eller et behov, dernæst en søgen efter en relevant og effektiv løsning efterfulgt af en permanent søgen efter at forbedre produktet. Virksomheden er på forkant med deres kunders behov og ved lige nøjagtigt, hvad der kommer til at blive populært i en nær fremtid.

Petzl produkter til alle

Petzl inddeler sit varesortiment i to overordnede kategorier. På den ene side udstyr til aktiviteter der foregår vertikalt og på den anden side belysning med speciale i pandelamper. I gruppen af produkter udviklet til at bruges i vertikale situationer findes et kæmpe udvalg af klatreseler, hjelme, nagler, isøkser og meget andet nødvendigt udstyr til klatreturen. Den anden varegruppe, og som kan siges at være stjernen i produktionen, er et kæmpe udvalg af hovedlamper som fås med en lang række af belysningsstyrker.

Pandelamperne er populære, de er funktionelle og lavet i lette materialer, så du næsten glemmer, den sidder der. Man kan vælge imellem en lang række flotte farver, og naturligvis kan man få alt i ekstraudstyr, såsom en batterioplader. Varemærkets kunder er alt fra amatører og eliteudøvere indenfor sportsverdenen, folk der elsker at klatre, som kan lide at vandre, campere, dyrke Trail Running og andre aktiviteter i det fri. Kundesegmentet inkluderer også folk i forskellige arbejdssituationer såsom redningsfolk, folk der arbejder indenfor byggesektoren og andre professioner som har brug for Petzls specialiserede udstyr som eksempelvis hjelme, hovedlamper, reb og andet vigtig udstyr for at kunne udføre deres arbejdsopgaver på en sikker og effektiv måde.Petzl produkter er designet på grundlag af ekspertise, innovation og produktkontrol fra start til slut. Med dette varemærkes produkter kan man være sikker på, at man har det bedste udstyr med, når man befinder sig i ekstreme situationer. Gode grunde til at vælge deres udstyr:

  • Sikkerhed
  • Funktionalitet
  • Gode priser